Veje til Ressourcedanmark

Af FrivilligDanmark den 20. marts 2013

Vi skal blive bedre til at udnytte velfærdssamfundets mange forskellige ressourcer. Det er budskabet i en ny bog, som Mandag Morgen har udgivet i marts 2013.

Bogen “Veje til Ressourcedanmark” sætter ord og billeder på et velfærdssamfund, hvor flere ressourcer bringes i spil. Det handler både om at se flere eksisterende ressourcer og om at udvikle nye.

Mandag Morgen i samarbejde med 14 kommuner og 11 organisationer undersøgt, hvordan vi kan udvikle et nyt velfærdssamfund, der bygger på socialt og økonomisk bæredygtige ressourcer. Der er identificeret en række cases, der på hver sin måde indeholder eksempler på, hvordan ressourcer kan fremkomme på mange forskellige måder.

Fælles for velfærdsressourcerne er, at de forløses, når de indgår i eller skaber grundlag for relationer, fællesskaber og netværk. Det er her, at engagementet og energien ligger. Og når de omsættes på den måde, giver det grobund for, at nye ressourcer vokser frem.

Vi skal altså arbejde efter at skabe et velfærdssamfund med flere relationer, fællesskaber og netværk – og der skal arbejdes aktivt på at fremme og facilitere dem.

Se bogen her.


Previous post:

Next post: